Kikkers

Groep 1 en 2
Groepsleerkracht: juf Marije

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/DSC_0074.JPG


Uitzwaaien naar groep 3

Vandaag was het dan echt de laatste schooldag van dit schooljaar! We hebben al springend afscheid genomen van de kinderen die volgend jaar naar groep 3 gaan. 
Iedereen een hele fijne vakantie en tot maandag 24 augustus. En nogmaals bedankt voor de leuke cadeautjes, lieve kaartjes en mooie woorden.

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1060748.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1060776.JPG


Kijk hier voor meer leuke foto's!

Zomerfeest

Vandaag hadden we weer een geweldig zomerfeest. Dit jaar was het thema gewoon 'Feest'!
De kinderen hebben een heleboel verschillende spelletjes en activiteiten kunnen doen. Daarnaast konden de kinderen verschillende lekkere dingen eten en drinken. Het feest is afgesloten met een spetterend optreden van 'FLINKE JONGEN'.


Sportdag

Vandaag hebben we een super leuke sportdag gehad. Nadat we begonnen zijn met een zonnedans zijn alle kinderen en ouders sportief aan de slag gegaan. Allerlei verschillende spelletjes zorgde ervoor dat de kinderen lekker aan het bewegen waren. En jawel hoor! De zon kwam ook nog door..

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1060419.JPG 
https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1060456.JPG?attredirects=0


Kijk hier voor meer leuke foto's!
Avondvierdaagse

Ieder jaar lopen er weer meer kinderen mee met de avondvierdaagse bij ons op de school. De groep was dit jaar gezellig groot. Iedereen heeft weer erg goed gelopen en de medaille was dan ook terecht verdiend!

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1060400.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1060389.JPG


Waterpret

Het mooie weer van vandaag leende zich prima voor een middagje waterpret. En de pret spatte er duidelijk zichtbaar af bij de kinderen !

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1060356.JPGSpetter yoga

Afgelopen woensdag hebben de ouders mee kunnen doen met onze maandelijkse yogales. Dat was een leuke ervaring!

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1060337.JPG 


Koningsspelen

Nadat we genoten hebben van een heerlijk ontbijt hebben de kinderen volop kunnen genieten van de verschillende spelletje en luchtkussen.

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1060146.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1060183.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1060228.JPG
Internationaal kinderfeest

Vandaag hebben wij weer samen met de peuterspeelzaal het jaarlijks internationaal kinderfeest gevierd. De hele ochtend was vol van plezier en gezelligheid. De kinderen hebben samen met hun ouders een heleboel leuke activiteiten kunnen doen.

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1060109.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1060053.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1060055.JPG


Kinderboerderij

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1050911.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1050948.JPG

We zijn vandaag naar de kinderboerderij geweest. We mochten mee helpen op de boerderij. De kinderen kregen klompen aan zodat hun eigen schoenen niet vies zouden worden. Die klompen maken wel veel lawaai als je loopt. We hebben de stallen voor de dieren schoongemaakt. Dat was best hard werken. We moesten het vuile stro in een grote kruiwagen scheppen. Dit deden we met een schep en een riek. Eerst moesten we natuurlijk alles met een bezem bij elkaar vegen. Zodra de kruiwagen vol zat mochten we hem naar de strocontainer rijden. Toen de stallen schoon waren hebben we er schoon stro voor de dieren ingelegd. We hebben dit niet gewoon neergelegd maar een groot strogevecht gehouden. Dit was dolle pret!

Het was erg fijn dat er zoveel ouders waren die mee wilde om te helpen. Ouders bedankt!


Tentoonstelling

Donderdag 2 april hebben we ons jaarlijks project afgesloten met een tentoonstelling. In iedere groep stond al het werk van de kinderen mooi uitgestald.
Er zijn heel veel ouders komen kijken. Leuk dat het zo druk was.


Na het zoeken van paaseieren op het schoolplein, iets dat nog best lastig kan zijn hebben we met elkaar genoten van een heerlijke paaslunch. Het was erg gezellig. 

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1050749.JPG


Project:kookboeken

De afgelopen weken hebben de kikkers tijdens het project allerlei werkjes gedaan rond om 'kookboeken'. Iedere dag stond er wel iets dat met eten te maken had centraal.


Feest

Juf Marije is weer een jaartje ouder en dat hebben we vandaag gevierd.
Het was een hele gezellige dag!
Iedereen hartelijk bedankt voor de mooie cadeau's die ik heb gekregen.

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1050484.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1050491.JPG
https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1050531.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1050597.JPGOpening project

Maandag 9 maart is ons jaarlijks project van start gegaan. Dit jaar gaat het over de Bibliotheek op school. In iedere groep wordt er over een bepaald soort boeken gewerkt, Bij de kikkers zijn dit kookboeken boeken. Dus smullen maar! Als opening van het project kwam er een andere juf dan normaal voorlezen in de klas.

  https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1050293.JPG restaurant

Ouderknutselmiddag

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/DSC_0008.JPG

De nationale voorleesdagen hebben we afgesloten met een gezellige knutselmiddag voor ouder en kind. In alle kleutergroepen waren er allemaal verschillende activiteiten te doen.
Het was een gezellige drukke middag. Leuk dat er zoveel ouders waren!


Nationale voorleesdagen


Tijdens de nationale voorleesdagen hebben de kinderen gewerkt rond het boek Boer Boris gaat naar zee. De kinderen hebben veel verschillende werkjes gedaan. Er zijn boerderijen gemetseld, tractoren getimmerd, plakwerken gemaakt, reken en taal werkjes gedaan, er is gekleid en meester Jan is komen voorlezen. De kinderen hebben heel hard gewerkt en weer veel geleerd.


Theater voorstelling Broers

broers broers theater
Maandag 12 januari gaan de kleuters naar de theater voorstelling 'Broers'.
Vandaag hebben de kinderen een voorbereidende les over deze voorstelling gekregen. Een acteur is komen vertellen waar de voorstelling over gaat en de kinderen hebben kunnen ervaren hoe het is om zelf toneel te spelen.

Broers is het nachtelijk avontuur van twee broers die ruzie maken, maar elkaar toch nodig hebben. De ene laat zijn spierballen zien om te tonen hoe sterk hij is; de andere is totaal niet geïmponeerd door zijn stoere broer. Dat maakt het conflict nog groter. Elke voorstelling is uniek doordat een tekenaar ter plekke het decor maakt.


Kerstdiner

Donderdag 18 december hebben we kunnen genieten van een heerlijk kerstdiner in de klas. De kinderen en juffen hebben heerlijk gegeten van de verschillende gerechten die iedereen had mee genomen en wat zag iedereen er prachtig uit! 

Ouders bedankt voor het maken van al deze heerlijkheden!


Kijk voor de foto's met de kerstman bij albums.

Kerstwerkjes en schaatsen

De afgelopen dagen hebben de kinderen veel verschillende kerstwerkjes gedaan. Er is hard geknutseld en versierd. Natuurlijk zijn er ook taal en reken werkjes gedaan. In plaats van de gymles zijn we gezellig wezen schaatsen op het Statenplein. Dit was een glad avontuur!

schaatsen kerstspel kerstboom knutsel


Sinterklaasfeest

De afgelopen weken hebben de kinderen veel werkjes gedaan rond om het thema 'Sinterklaas'. Er is geknutseld, getekend, kinderen hebben zich verkleed, moeilijke taal en rekenboekjes gemaakt, kruidnootjes gebakken en nog veel meer. Maar natuurlijk was het ook vooral wachten op die ene spannende dag. Zou die goede Sint wel komen. Ja, hoor hij kwam!

Schoen zetten
Dinsdag 18 november hebben de kleuters hun zelfgemaakte schoen gezet. De kinderen hebben natuurlijk goed gezongen en ook  wat lekker voor de pieten, sinterklaas en het paard neer gezet. Het blijft altijd weer spannend of er ook echt iets in komt te zitten.
Gelukkig zaten de schoentjes van de kikkers de volgende morgen allemaal vol. Alleen bij groep 4 liep het een beetje anders. Daar moesten hulp pieten aan te pas komen. De pieten hadden er trouwens wel weer een rommeltje van gemaakt!Herfst
De afgelopen weken hebben de kikkers rond het thema herfst gewerkt. De kinderen hebben verschillende leerzame activiteiten gedaan. Er zijn bladeren gezocht, onderzocht en gedroogd. Er is goed naar spinnenwebben gekeken en deze zijn na gemaakt. Natuurlijk met een dikke spin erin. De kinderen zijn er achter gekomen dat er in de herfst veel te ontdekken valt.

herfstNationaal Schoolontbijt
Woensdag 5 november hebben de kikkers gezellig op school ontbeten. 

 
Kinderboekenweek

De afgelopen twee weken was het kinderboekenweek. Het thema was feest. De kinderen hebben dan ook veel werkjes gemaakt rondom dit thema. Er is door verschillende kinderen en volwassenen voorgelezen en natuurlijk gedanst.

kinderboekenweek kinderboekenweek 2 kinderboekenweek 3
Kijk hier voor de foto's van de werkjes en afsluiting.

afsluiting

Kijk hier voor de foto's van de afsluiting groep 1 t/m 8.

Schoolreis speeltuin

Woensdag 24 september zijn we naar de speeltuin in de stadspolders geweest. De kinderen hebben heerlijk gespeeld. Op een klein regenbuitje na hebben we het droog gehouden. Voordat we het wisten was het opgehouden met regenen en speelde de kinderen vrolijk verder.

speeltuin stadspolders speeltuin stadspolders schoolreis speeltuin stadspolders


Start schooljaar

Het schooljaar is weer begonnen. De kinderen hebben al weer drie weken lang hard gewerkt.

Tijdens speelwerken:

speelwerken speelwerken speelwerken

 Speelleren grote groep muziekles:

muziekles muziekles muziekles

Speelleren kleine groep, werken in de schooltuin:

schooltuin schooltuin schooltuin