archief kikkerskleuters naar groep 3

Vandaag hebben we afscheid genomen van de groep 2 kinderen. Ze zijn groep 3 tegemoet gesprongen.


klik hier voor meer foto's!

Speeltuin
De zomervakantie is bijna begonnen. De kleuters zijn vandaag nog gezellig een ochtend naar de speeltuin het zeehavenkwartier geweest. Hier hebben ze volop kunnen genieten van de verschillende speeltoestellen.


Yoga
Vandaag 15 juni was de laatste yoga les van dit schooljaar voor de groepen 1 t/m 3. Als afsluiting was het een les voor ouders en kinderen.

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/informatie/sport-op-de-albatros/IMG_0788.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/informatie/sport-op-de-albatros/IMG_0795.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/informatie/sport-op-de-albatros/IMG_0790.JPG
https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/home/ouders/ouderbijeenkomsten/IMG_0785.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/home/ouders/ouderbijeenkomsten/IMG_0791.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/home/ouders/ouderbijeenkomsten/IMG_0793.JPG

Sportdag
Vandaag hebben de groepen 1t/m 3 sportdag gehad. Er waren allemaal verschillende spelletjes te doen en de kinderen konden zelfs rugby spelen. De kinderen zijn lekker actief bezig geweest. Het was een sportieve ochtend.

Avondvierdaagse
Vandaag dinsdag 7 juli is de avondvierdaagse gestart. Met een gezellige club ouders en kinderen waarvan sommige kinderen voor het eerst mee liepen hebben we de eerste vijf kilometer er weer op zitten. Het was een sportieve maar vooral gezellige wandeling.

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1090314.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1090317.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1090323.JPG

De medaille is binnen!

   https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1090480.JPGLente
De kinderen hebben de afgelopen tijd weer hard gewerkt in de klas. Er zijn verschillende werkjes gemaakt rond om de 'lente'. Er zijn bloemen verkocht in de bloemenwinkel en de kinderen hebben bloemen gedoogd in een bloemenpers. Er is geknutseld, gerekend en er zijn verschillende taalwerkjes gemaakt. De kinderen hebben zeker niet stil gezeten.


Koningsspelen

Vandaag 22 april heeft onze school mee gedaan met de Koningsspelen. Naast een heleboel leuke activiteiten zoals luchtkussen springen, oud Hollandse spelletjes, een theater show en een lunch hebben de kinderen ook nog hun best gedaan om geld op te halen voor de ROPARUN. Er is flink gewandeld(mini ROPARUN) en er zijn veel lootjes verkocht voor het Rad van avontuur!Internationaal kinderfeest

We hebben vandaag met de peuters en kleuters het internationaal kinderfeest gevierd. De kinderen hebben samen met hun ouders allemaal leuke activiteiten kunnen doen.

Ook in de kikkerklas wordt er hard gewerkt om een groot aantal plantjes op te kweken. Deze plantjes worden als ze groot genoeg zijn door de kinderen in de tuin geplaatst.

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/IMG_0395.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/IMG_0392.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/IMG_0442.JPG

De kinderen uit de kikkerklas werken in de schooltuin aan hun herbarium.

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/IMG_0425.JPG  https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/IMG_0429.JPG


Tanden poetsen
Studenten van het Da Vinci College hebben tandenpoetslessen gegeven bij de kikkers in de klas.


Paaslunch

Na het zoeken van de paaseieren hebben de kinderen kunnen genieten van een heerlijke Paaslunch.
Verjaardag juf Marije

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1080624.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1080673.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1080717.JPG

22 maart ben ik juf Marije 40 jaar oud geworden. Dit was natuurlijk een goede reden voor een feestje. We hebben er dan ook een hele gezellige dag van gemaakt.
Iedereen bedankt voor de leuke cadeaus!

Klik hier voor meer leuke foto's!


Paas werkjes
De afgelopen twee weken hebben de kinderen allerlei werkjes rondom Pasen gedaan. Knutselwerkjes, schrijfwerkjes, rekenwerkjes en nog veel meer..Hard werken.

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1080378.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1080382.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1080428.JPG

De kikkers hebben de afgelopen twee weken nog even hard moeten werken maar vandaag was dan eindelijk de dag voor de vakantie. 's Morgens hebben de kinderen nog een telboekje gemaakt maar 's middags hebben ze lekker buiten gespeeld met door hun zelf mee gebracht speelgoed of speelgoed van school.

Kijk hier voor meer leuke foto's!

Ouder -knutselmiddag.

Afgelopen vrijdag hebben we de Nationale Voorleesdagen afgesloten met een gezellige ouder-knutselmiddag!

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1080318.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1080324.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1080345.JPGWe hebben er een geitje bij.

De afgelopen twee weken hebben de kinderen tijdens de Nationale Voorleesdagen gewerkt rond om het boek 'We hebben er een geitje bij'.

Verkeer

De kinderen hebben de afgelopen weken rond het thema 'verkeer' gewerkt. Ze hebben allemaal verschillende verkeersactiviteiten gedaan. Bekijk de foto's voor een leuk overzicht.


Sportkriebels
Het afgelopen jaar hebben er veel kinderen op dinsdagmiddag mee gedaan met sportkriebels'. De kinderen konden extra sporten na schooltijd. Ook in 2016 gaat dit weer gewoon door. Heb je nog niet eerder mee gedaan dan kan je, je nog gewoon opgeven. Het sporten is iedere dinsdag van 15:15 uur tot 16:15 uur in de sporthal van Wielwijk. 

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/giraffen/FullSizeRender9.jpg


Kerstfeest

Het kerstfeest was erg gezellig! Na eerst met een mooie lampion op het grote plein naar het kerstkoor te hebben geluisterd konden de kinderen met de kerstman en zijn elfen op de foto. Na wat nog wat knallend vuurwerk ging iedereen eten in zijn eigen klas. Daar hebben de kinderen heerlijk zitten smullen. De kinderen zagen er allemaal prachtig uit dus dat moest ook nog even geshowd worden.

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1080032.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1080053.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1080064.JPG
Ik wil alle ouders bedanken voor de heerlijke hapjes die klaargemaakt zijn!

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1080043.JPG   


Schaatsen

Vandaag zijn we gezellig wezen schaatsen. Het ijs was glad maar de kinderen deden het heel erg goed. Het was erg gezellig. De kinderen hadden erg veel lol!


Kerst

De afgelopen twee weken hebben de kinderen allerlei werkjes en activiteiten rond om kerst gedaan. Het was een groot glitterfestijn maar er is ook hard en serieus gewerkt.

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070822.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070809.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070896.JPG


Sinterklaasfeest

De afgelopen weken hebben natuurlijk in het teken van Sinterklaas gestaan. De kinderen hebben verschillende knutselwerkjes gemaakt, hun schoen gezet, kruidnootjes gebakken en naar stenen gezocht! Wilt u weten hoe dit ging? Kijk dan snel naar de foto's.

Schoenmaatjes
De kikkerklas heeft mee gedaan met schoenmaatjes. Met Edukans schoenmaatjes vullen kinderen in Nederland een schoenendoos met spullen voor een kind in een arm land. We hebben een jongen en een meisje blij gemaakt met schoolspulletjes en toilet artikelen.

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070542.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070543.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070545.JPG

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070545.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070547.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070548.JPG

Herfst
De afgelopen weken hebben de kinderen rond om het thema 'Herfst' gewerkt in de klas. De kinderen hebben veel verschillende werkjes gedaan.

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070444.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070458.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070486.JPG


Tentoonstelling

Vandaag was de afsluiting van het project 'raar maar waar'. Ouders en kinderen konden door heel de school naar de werkjes van de kinderen kijken. Er was heel wat te bekijken. 

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070401.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070406.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070418.JPG
 

Raar maar waar!

De afgelopen drie weken hebben de kinderen rond het thema 'raar maar waar' gewerkt. Ze hebben dingen uitgevonden en gegoocheld. Veel dingen die ze deden en zagen waren een beetje raar maar bleken toch waar. Wilt u weten wat allemaal kijk dan naar de foto's!

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070170.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070173.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070279.JPG


Ouders bedankt!

  
Allemaal heel erg bedankt voor de verwennerij op de dag van de leraar. De lunch was zalig en de bloemen prachtig. En natuurlijk ook bedankt voor het regelen van de tussen de middag opvang voor de kinderen. En de lekkere chocolaatjes die ik heb gekregen.

Juf Marije 

De schoolgoochelaar

Vandaag hebben de kinderen kunnen genieten van een leuke goochelshow rond het thema van het project 'Raar Maar Waar'. En raar was het!

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070203.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070226.JPG


Muziekles
https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070180.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070181.JPG
https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070179.JPG 
https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070183.JPG

Speelwerken 
https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/DSC_0022.JPG 
https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/DSC_0020.JPG 
https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070142.JPG 
 
https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1070153.JPG 
Blijdorp

Vandaag(dinsdag 15 september) zijn we op schoolreis naar Diergaarde Blijdorp geweest. Het was een ontzettend leuke dag. We hebben heel veel verschillende dieren gezien. Grote, kleine,lange, korte, schattige, mooie maar vooral ook gevaarlijke dieren!


De school is weer begonnen!

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1060952.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1060953.JPG 

Verjaardagskalender maken voor in de klas.