kikkerklas


Groep 1 en 2
Groepsleerkracht: juf Marije

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/kikkkerklas%20aug%2016.jpg?attredirects=0


Kikkers springen naar groep 3.

De groep 2 kinderen hebben op de laatste schooldag afscheid genomen van de kikkerklas. Ze zijn naar groep 3 gesprongen en hebben hun kleuterdiploma in ontvangst genomen. Ze zullen gemist worden in de kikkerklas maar we wensen ze veel plezier in groep 3.
    
https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/Image-6.jpg https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/Image-15.jpg https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/Image-9.jpg

Sportdag

Vandaag woensdag 17 mei hadden we sportdag op school. De kinderen van groep 1 t/m 3 zijn super actief en sportief bezig geweest. De kinderen konden verschillende spelletjes en activiteiten doen. Het was een hele gezellige ochtend. Ouders bedankt voor het helpen. ​Kijk voor een leuk overzicht bij foto's.

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1120062.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1120137.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1120063.JPG


Koningsspelen 2017


Op 21 april hebben de peuters en kleuters van de Albatros samen de Koningspelen gevierd. De kinderen konden samen met hun ouders allemaal verschillende spelletjes en activiteiten doen. Natuurlijk hoorde er bij dit feestje ook iets lekkers. De kleuters kregen ook nog allemaal een gehaakte broche in de vorm van een kroon, gemaakt door de moeder van Tygo. Hier waren de kinderen allemaal erg blij mee. Mama van Tygo bedankt! Het was een hele gezellig ochtend. Ouders leuk dat jullie er allemaal waren! Kijk voor een leuk overzicht bij foto's!Tentoonstelling project Kunst 30 maart 2017
Donderdag 30 maart hebben we het "Project Kunst" afgesloten met een tentoonstelling door de hele school. De kinderen hebben met hun ouders, familie en vrienden alle kunstwerken gemaakt door de kinderen kunnen bewonderen. De Albatros was even omgetoverd tot een waar museum.

Thema Kunst.
De afgelopen weken hebben we met de hele school gewerkt aan het project Kunst. De kinderen hebben prachtige kunstwerken gemaakt en zijn dan zelf ook echte kunstenaars geworden. Er is geschilderd, er zijn beelden gemaakt, er is met hout gewerkt, etc. Vrijdag 24 maart zijn de kikkers naar het Dordrechts Museum geweest. Het was een mooie ervaring voor de kinderen om zoveel kunstwerken bij elkaar te zien. Ze hebben hun ogen uit gekeken. Een mooie toevoeging aan het project Kunst.

Donderdag 30 Maart wordt het project afgesloten met een tentoonstelling voor ouders, familie, kennissen en vrienden. De tentoonstelling is van 18:30 uur tot 19:30 uur.

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1110448.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1110568.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1110471.JPG


https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1110773.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1110762.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1110751.JPG


Verjaardag juf Marije
Vandaag hebben we een feestje gevierd. Juf Marije is weer een jaartje ouder. Door het slechte weer konden we niet naar de speeltuin maar we hebben een hoop andere leuke dingen gedaan. Het was een super feestje. Ouders en kinderen bedankt voor alle mooie cadeaus!

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1110596.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1110631.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1110694.JPG


Kinderboerderij
Dinsdag 7 februari zijn de kikkers naar de kinderboerderij geweest. Ze hebben hier een dieren les gevolgd. Ze mochten aan de slag met verschillende kleine dieren zoals konijnen, ratjes en muizen. Buiten konden ze nog een kijkje nemen bij de wat grotere dieren zoals, schapen, geiten, pony's, ezels en koeien. Vooral het vasthouden van de ratjes was erg leuk en spannend!

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1110335.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1110377.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1110382.JPG


Nationale Voorleesdagen: De kleine Walvis.

De afgelopen twee weken hebben de kinderen gewerkt rond om het boek: De Kleine Walvis. 
Vrijdag 3 februari hebben we de Nationale Voorleesdagen afgesloten met een ouder-knutselmiddag. De kinderen en ouders konden in alle drie de kleuterklassen verschillende werkjes doen rond om het boek 'De Kleine Walvis'. ​Het was een gezellige, creatieve middag.

Schaatsen en Kerstfeest
Vandaag zijn we de dag begonnen op glad ijs. We zijn gezellig wezen schaatsen op de ijsbaan in de stad. Sommige kinderen op ijzertjes andere op echte schaatsen met hulp van een pinguïn of al helemaal zonder. Iedereen deed het geweldig.
's Middags waren de kinderen vrij om 's avonds weer naar school te komen voor het kerstfeest. Eerst luisteren naar het kerstkoor, dan met de Kerstman op de foto en uiteindelijk heerlijk dineren in je eigen klas. Mede dankzij de lekkere hapjes door de ouders gemaakt was het een top dag!

Kerstwerkjes
Na Sinterklaas zijn we verder gegaan met de feestelijkheden rond kerst. Er is veel geknutseld, versierd en gebakken. Er is naar mooie boeken voorgelezen en er is muziek gemaakt.

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1100744.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1100761.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1100868.JPG


5 december
Vandaag hebben we natuurlijk een gezellig sinterklaasfeestje gevierd in de klas.
Pepernoten spel, taaitaai happen en een bezoek van Sinterklaas maakte de ochtend compleet. Sinterklaas bracht ook dit jaar weer leuke cadeaus mee. Sinterklaas bedankt!

De kinderen hebben de afgelopen weken hard gewerkt rond het thema 'Sinterklaas'. Er zijn reken en taal werkjes gedaan. Er is gespeeld en geknutseld er zijn schoenen gezet en kruidnootjes gebakken en nog veel meer.


Herfst en ziek zijn
De afgelopen weken hebben de kinderen allemaal werkjes rond herfst en ziek zijn gemaakt. In de spelhoek kon er ziekenhuisje gespeeld worden. Met kastanjes is er gerekend. De kinderen hebben verschillende knutselwerkjes en leerspelletjes gedaan.

Theater


De kleuters zijn maandag 7 november naar de theater voorstelling 'In de maneschijn geweest'.

Helena woont op een blauwe wolk. Ze is dromenmaakster en maakt, samen met haar hondje Pepe, de dromen voor de mensen beneden. Op een dag is ze zo moe dat ze in een hoekje gaat liggen slapen. Dan breekt er paniek uit, want wie moet nu wélke droom dromen? Een lichtvoetige voorstelling voor iedereen die wel eens bang is in het donker.

 https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1100323.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1100324.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1100328.JPG

Korfbal

Woensdag 26 oktober hebben de kleuters mee gedaan met de Giga Kangoeroe Klupdag. De hele ochtend stond in het teken van korfbal. De kleuters hebben kennis gemaakt met de sport doormiddel van sport en spel.

  


Kinderboekenweek
De Kinderboekenweek ging dit jaar over 'Opa en Oma'. De kinderen hebben dan ook veel verschillende werkjes gedaan rondom familie. Er zijn opa's en oma's geknutseld, er is veel voorgelezen uit boeken die over opa en oma gaan, de kinderen hebben een stamboom van het gezin gemaakt en er is veel gezongen en gedanst op het nummer opa en oma van 123zing. 

Schoolreis

Vandaag zijn we op schoolreis naar Plaswijck geweest. De kinderen hebben genoten van de verschillende speelmogelijkheden. Naast diverse speeltuinen hebben ze kunnen rijden op skelters, kunnen varen met een boot, kunnen wandelen in het kabouterbos, verschillende dieren kunnen bekijken en nog veel meer. Het was super mooi weer en de kinderen hebben dan ook genoten. Op de terugweg naar school hebben veel kinderen vast een dutje gedaan.

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1090860.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1090807.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1090853.JPG

Klik hier voor meer leuke foto's of kijk bij foto's op de schoolapp.
Yoga
Afgelopen woensdag is de yoga weer begonnen. Kinderen leren zich bewust te worden van hun eigen lichaam. Kinderyoga is een soort ontdekkingsreis naar jezelf, wat vind ik fijn en wat niet? Wat kan ik met mijn lichaam allemaal doen? Hoe respecteer ik mezelf en de ander? Het is een plek waar je samen met Spetter op avontuur gaat. Plezier staat daarbij voorop.
​Kijk voor meer leuke foto's bij foto's op de schoolapp.

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/IMG_1371.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/IMG_1378.JPG https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/IMG_1379.JPG
Zomerfeest
Voor de zomervakantie moesten we het zomerfeest helaas afzeggen vanwege het slechte weer. We hebben toen besloten om het zomerfeest in het begin van het nieuwe schooljaar te houden. Het beleef natuurlijk een gok of we dan wel mooi weer zouden hebben. Gelukkig was dit zo. Prachtig weer hadden we op ons zomerfeest. Het was dan ook een hele gezellig ochtend vol  sport, spel en creativiteit.


School is begonnen
De school is weer begonnen. De kinderen zijn weer aan het werk. Spelen en leren gebeurd weer vol op.


Water drinken
 Afbeeldingsresultaten voor waterdrinken albatros dordrecht https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/kikkers/P1090638.JPG?attredirects=0

De kinderen op de Albatros drinken tegenwoordig alleen nog water en melk op school. Dit in het kader van Doe FF Gezond. De kinderen hebben allemaal een mooie waterfles gekregen. Hierin nemen ze in het vervolg water mee naar school om te drinken. Dus geen zoete drankjes met erg veel suiker erin meer! Het water drinken is op de eerste schooldag feestelijk geopend met een waterdrink wedstrijd.
De kikkers drinken vandaag voor het eerst uit hun nieuwe waterfles.