Doe ff Gezond


De Albatros doet mee met het programma van Doe ff Gezond.  
Doe ff Gezond beweegt de Dordtse jeugd naar een gezonde leefstijl. 

Overgewicht is in Nederland een groeiend probleem. Je hoeft de krant maar open te slaan of de televisie aan te zetten en je leest over de toename van het aantal kinderen met overgewicht of obesitas. Dordrecht vormt daarop helaas geen uitzondering. In Dordrecht-West bijvoorbeeld kampen relatief veel kinderen met (ernstig) overgewicht. Om de Dordtse jeugd op een gezond gewicht te krijgen, is het programma Doe ff Gezond gestart. Beweging en gezonde voeding staan hierin centraal.
Samen met sportbedrijf Dordrecht wil de GGD ZHZ ook in Dordrecht blijven focussen op gezonde voeding, bewegen en het voorkomen van overgewicht.

De kinderen van de Albatros hebben in het kader van dit programma allemaal een fittest gedaan. Indien nodig wordt een kind verwezen naar de verpleegkundige en/of diëtist. Verder biedt de Albatros diverse naschoolse sportieve arrangementen. Kinderen hoeven voortaan de wijk niet meer uit om naar een sportvereniging te kunnen. Meer informatie is te vinden op de site van de Albatros bij: "sport op de Albatros".

De Albatros heeft er voor gekozen dat de kinderen alleen nog maar water en melk drinken op school. Zoete drankjes zijn verbannen!

doe ff gezond Albatros  https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/informatie/doe-ff-gezond/DSC_0792.JPG?attredirects=0  https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/informatie/doe-ff-gezond/DSC_0808.JPG?attredirects=0
Water drinken
Afbeeldingsresultaten voor waterdrinken albatros dordrecht

De kinderen op de Albatros drinken tegenwoordig alleen nog water en melk op school. Dit in het kader van Doe FF Gezond. De kinderen hebben allemaal een mooie waterfels gekregen. Hierin nemen ze in het vervolg water mee naar school om te drinken. Dus geen zoete drankjes met erg veel suiker erin meer! Het water drinken is op de eerste schooldag feestelijk geopend met een waterdrink wedstrijd.

Klik hier voor het verslag met de resultaten van de meting 2016-2017.