giraffen schooljaar 2016-2017

groep 1 en 2  

Groepsleerkracht:  juf Maria en juf Yvonne 

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/giraffen/giraffen.jpg
  


Donderdag 30 maart hebben we het "Project Kunst" afgesloten met een tentoonstelling door de hele school. De kinderen hebben met hun ouders, familie en vrienden alle kunstwerken gemaakt door de kinderen kunnen bewonderen. De Albatros was even omgetoverd tot een waar museum.

project kunst

Theater

De kleuters zijn maandag 7 november naar de theater voorstelling 'In de maneschijn geweest'.

Helena woont op een blauwe wolk. Ze is dromenmaakster en maakt, samen met haar hondje Pepe, de dromen voor de mensen beneden. Op een dag is ze zo moe dat ze in een hoekje gaat liggen slapen. Dan breekt er paniek uit, want wie moet nu wélke droom dromen? Een lichtvoetige voorstelling voor iedereen die wel eens bang is in het donker.

Zomerfeest
Voor de zomervakantie moesten we het zomerfeest helaas afzeggen vanwege het slechte weer. We hebben toen besloten om het zomerfeest in het begin van het nieuwe schooljaar te houden. Het beleef natuurlijk een gok of we dan wel mooi weer zouden hebben. Gelukkig was dit zo. Prachtig weer hadden we op ons zomerfeest. Het was dan ook een hele gezellig ochtend vol  sport, spel en creativiteit.

https://sites.google.com/a/opod.nl/albatros-proberen/giraffen/P1090698.JPG

Zomerfeest 2016 klik hier!

Water drinken
Afbeeldingsresultaten voor waterdrinken albatros dordrecht

De kinderen op de Albatros drinken tegenwoordig alleen nog water en melk op school. Dit in het kader van Doe FF Gezond. De kinderen hebben allemaal een mooie waterfles gekregen. Hierin nemen ze in het vervolg water mee naar school om te drinken. Dus geen zoete drankjes met erg veel suiker erin meer! Het water drinken is op de eerste schooldag feestelijk geopend met een waterdrink wedstrijd.